Investera i Silver: Silvers Största Användningsområde är Industriellt

Att äga fysiskt silver ger dig en verklig tillgång som har fungerat som pengar i tusentals år. Silver används i ett stort antal industrier och produkter, och många av dessa användningsområden växer. Här är några exempel...

En genomsnittlig mobiltelefon innehåller ungefär en tredjedel av ett gram silver, och användningen av mobiltelefoner fortsätter att öka obevekligt över hela världen. Gartner, ett ledande forsknings- och rådgivningsföretag inom informationsteknik, uppskattade att 5,75 miljarder mobiltelefoner köptes mellan 2017 och 2019. Det innebär att 1,916 miljarder gram silver, eller 57,49 miljoner uns, användes enbart i denna tillämpning!

Det genomsnittliga elfordonet använder mellan 25-50 gram silver per fordon - nästan dubbelt så mycket som genomsnittet för en förbränningsmotor. Och tillväxten av elfordon beräknas bli så stor att Silver Institute uppskattar att efterfrågan på fordon kommer att bli den näst största källan till industriell efterfrågan på silver år 2024. Och den största källan till efterfrågan är

Om du vill veta mer, klicka här: investera i silver etf

Användningen av silver i solceller (den viktigaste komponenten i solpaneler som genererar elektricitet) var nästan obefintlig 2006, och slukar nu mer silver än någon annan tillämpning. Och eftersom kostnaden för solcellsinstallationer har sjunkit med 90 % under denna tid har det bara blivit mer attraktivt för både regeringar och konsumenter.

En annan vanlig industriell användning av silver är som katalysator för produktion av etylenoxid (en viktig prekursor vid tillverkning av plast och kemikalier). Silver Institute räknar med att det på grund av tillväxten inom denna industri kommer att behövas en tredjedel mer silver år 2025 än vad som användes år 2020.

Det finns många fler sådana exempel, men summan av kardemumman är att på grund av dess unika egenskaper fortsätter de industriella användningsområdena för silver att öka, vilket innebär att vi rimligen kan förvänta oss att denna källa till efterfrågan kommer att förbli robust.